top of page

Ungdom 13-20 år

Ronins

Kostnad

700 Kr

Träningstillfällen

VT 2024

Träningstid

Fredagar 17:30-18:30
Söndagar 12:30-13:30

Anmäl

Om kursen

För att börja träna behöver du bara fylla i formuläret nedan, och sedan komma med vanliga träningskläder (inga skor behövs).

 

I denna ungdomsgrupp tränas samma tekniker på vuxenpassen, men i ett högre temp och med enstaka inslag av lek och utmaningar. Fallteknik är viktigt och tränas varje pass. Vi går fullt ut med atemi (distraktionsslag utan träff), låsningar och fasthållningar. Tekniker tränas på alla nivåer från grund upp till flytande. Svärd och stav ingår också, både som ensamövning och i parövningar.

 

På denna nivå ska reigi sitta. Reigi är japanska och innebär respekt för lärare och varandra, etikett, samarbete, fokus, rutiner och ordning.

 

Vi kommer att åka i väg på ungdomsläger i Sverige där ungdomarna kommer att möta andra ungdomsaikidokas och instruktörer från Sverige. De elever som vill kommer erbjudas möjlighet att genomgå ledarskapsutbildning och få ansvar för att planera och instruera träning för yngre barn.

 

Dessa ungdomar får också efter eget val och förmåga delta i vuxenträningen och följa med på aikidoläger.

 

På denna nivå finns inte barngraderingar utan dess ungdomar börjar med första vuxengraden av vitt bälte och graderar på villkor som vuxna. Efter avklarad gradering stiger de grad och kommer så småningom att förtjäna sin hakama (de svarta byxorna).

Instruktör

Peter Hansson

Jag har tränat aikido sedan 1995 och har nått 3 dan. Det mest fantastiska med aikido är att det alltid finns mer att lära och mer att utforska. Jag älskar att bli ivägkastad och njuter av att utföra en bra koshi-nage. När jag inte tränar aikido spelar jag mycket brädspel och dataspel, och ibland leker jag trollkarl i en förening för magiska Malmö.

Peter Hansson

Anmäl dig om du vill komma och provträna

Personuppgifter

Målsman 1 personuppgifter

Målsman 2 personuppgifter

bottom of page