top of page

Ungdom 10-12 år

Samurais

Kostnad

500 Kr

Träningstillfällen

HT 2023

Träningstid

Fredagar 17:30-18:30
Söndagar 11:30-12:25

Anmäl

Om kursen

För att börja träna behöver du bara fylla i formuläret nedan, och sedan komma med vanliga träningskläder (inga skor behövs).

 

Våra ungdomar tränar många aikidotekniker, men ett par lekar används då och då för att få ut energi och för att testa aikidokunskaper som fallteknik, reaktion och medvetenhet. Egen balans, motståndarens balans. Vi börjar med grundtekniker, men börjar bli mer avancerade med fastlåsningar och sittande tekniker. Vi kommer också att använda oss av svärd och stav, först på individuell nivå, men sen i parövningar.

 

På denna nivå ska reigi sitta. Reigi är japanska och innebär respekt för lärare och varandra, etikett, samarbete, fokus, rutiner och ordning.

 

Vi kommer att åka i väg på ungdomsläger i Sverige där ungdomarna kommer att möta andra ungdomsaikidokas och instruktörer från Sverige. De elever som vill kommer erbjudas möjlighet att genomgå ledarskapsutbildning och få ansvar för att planera och instruera träning för yngre barn.

 

I slutet på varje term termin utför ungdomarna en gradering för att visa vad de lärt sig under terminen. Efter avklarad gradering får de nytt bälte och stiger i grad.

Instruktör

Tomas Törnkvist

Jag började träna Aikido 1998 efter att ha tränat Jiujitsu sedan 1986. Jag jobbar med mjukvaruutveckling och är annars intresserad av hifi, data och diverse annan teknik.
Favoritteknik: Den som blir bättre än den brukar.

Tomas Törnkvist

Anmäl dig om du vill komma och provträna

Personuppgifter

Målsman 1 personuppgifter

Målsman 2 personuppgifter

bottom of page