top of page
hanami3.jpg

Hej alla aikidokas!

 

Söndagen den 28/5, från klockan 12, är det dags för en gemensam familjepicknick. Då tänker vi nämligen fira hanami.

 

Hanami (花見 på japanska, att beskåda blommor) är en av de viktigaste årliga högtiderna i Japan. Den äger rum då körsbärsträden blommar.

 

Vi gör detta till en gemensam utflykt med klubben till Körsbärsdalen vid Dörröd, strax söder om Veberöd. Alla är välkomna, så ta med er hela familjen. Alla tar med en egen picknickkorg och så hittar vi en trevlig plats i dalen där vi kan slå oss ner.

 

Förutom att umgås kommer vi vuxna att ha lite uppvisning i aikidons vapentekniker med svärd och stav (alla aikidobarn kommer så klart att få pröva på). Vi kommer också att berätta lite om aikidons utveckling, hur vi ser på vår klubb och dojo och hur det fungerar med aikido i Sverige.

 

Om några av våra aikidobarn vill följa med men resten av familjen inte kan så säg till så kan vi hämta upp barn vid skolan klockan 11. Vi har plats för 8 barn.

 

Körsbärsdalen ligger här:
https://goo.gl/maps/jpWHDZ3vvCajaFgs7

 

Bästa stället att parkera är att köra hela vägen fram till Körsbärsdalen, och precis förbi Bed and Breakfaststället. Där finns en parkering precis i anslutning till dalen. De andra parkeringarna innan fungerar också bra, men ligger lite längre bort.

 

Tyvärr går där inte längre en buss dit. Närmaste hållplats är Veberöd, men sedan är det 40 minuters promenad till Körsbärsdalen.

 

40 minuter är också vad det tar att köra från Johannesskolan till Körsbärsdalen.

 

Har ni frågor eller funderingar så är det bara att höra av er.

/Tomas, Tereza, Peter

bottom of page